Samsung Galaxy S III tanıtıldı

 

Samsung’un üçüncü nesil Galaxy S akıllı telefonu doğadan ilham alan tasarımı ve kullanıcı arayüzüyle karşınızda. Güney Koreli şirketin yeni akıllı telefonu hem donanım bileşenleri hem de sunulan yazılım tabanlı özellikler bakımından yenilikler içeriyor. Galaxy S III sahibinin sesisini tanıyor, ne yapmak istediğini anlıyor, herhangi bir anı hemen ölümsüzleştirip paylaşma fırsatı sunuyor.

 

Samsung Galaxy S III’te 4.8 inç’lik, HD Super AMOLED ekran yer alıyor. 16:9 en-boy oranlı ve 1280 x 720 çözünürlüklü ekranın altında donanım tabankı tuşlar yer alıyor. Her ne kadar Ice Cream Sandwich’in ekran üstü navigasyon kontrollerini kullanma imkanı olsa da, Samsung kullanıcıya daha fazla ekran alanı sunmak amacıyla fiziksel tuş yolunu seçmiş. Bir taşı andıracak şekilde kıvrımlı hatlara sahip olan bu telefonun kasası plastik, ancak özel bir malzemeyle kaplanmış. Ayrıca ekranın üstünde de Gorilla Cam 2 bulunuyor. CES 2012’de tanıtılmış olan bu cam daha ince, ancak selefiyle aynı sağlamlığı sunmayı başarıyor. Samsung Galaxy S III mavi ve beyaz olmak üzere iki farklı renkle geliyor.

 

 

Samsung Galaxy S III’ün arayüzü kullanıcı ve cihaz arasında etkileşim kurulması amacından yola çıkılarak geliştirilmiş. Telefon yüzünüzü, ses ve hareketleri algılayacak kadar akıllı. Smart Stay adı verilen bir özellik sayesinde Samsung Galaxy S III’in önündeki kamera gözlerinizi tanımlıyor ve sizi bir e-kitap okurken veya internette gezinirken ekranın parlaklığını sürekliliği koruyacak şekilde belli bir seviyede tutuyor.

 

Galaxy S III’te yer alan S Voice özelliği telefonun sizi dinlemesine ve size cevap vermesine olanak sağlıyor. Bilgi aramak veya cihazın iletişim işlevlerini kullanmak için S Voice’ten yararlanabilirsiniz. Diyelim ki, Samsung Galaxy S III’ün alarmını kurdunuz ve zamanı geldiğinde çaldı. Telefona “snooze” diye seslenmeniz alarmı daha sonra tekrar çalmak üzere susturacaktır. S Voice özelliğini sevdiğiniz şarkıları çalmak, sesi açıp kapatmak, SMS veya e-posta iletileri göndermek, takvim kayıtlarınızı organize etmek, kamerayı açmak veya fotoğraf çekmek için de kullanabilirsiniz.

 

Galaxy S III yüzünüzü ve sesinizi tanımanın yanı sıra kullanılabilirliği maksimuma çıkarmak adına hareketlerin dilinden de anlıyor. Eğer bir kişiye mesaj atmak isteyip daha sonra fikrinizi onu aramak yönünde değiştirdiyseniz, telefonu kulağınıza götürmeniz yeterli. Mesaj göndermek istediğiniz kişinin numarası anında çevirilecek ve geriye sadece karşı taraftaki kişinin aramaya cevap vermesi kalacak. Smart Alert özelliğiyse cevaplanmayan çağrı veya mesajların varlığını kullanıcıya cihazı eline aldığı an haber veriyor. Telefon, elinize aldığınızda otomatik olarak titreyecek ve gelen bildirimlerden sizi haberdar edecek.

 

Samsung Galaxy S III’te yer alan S Beam işlevi, Android’in doğal işlevi olan Android Beam’i biraz daha geliştiriyor. S Beam sayesinde 1 GB büyüklüğündeki bir film dosyasını sadece üç dakikada, 10 MB büyüklüğündeki müzik dosyasınıysa sadece iki dakikada gönderebilirsiniz. Yapmanız gereken tek şey iki Galaxy S III telefonunu birbirine hafifçe dokundurmak. Veri transferi için telefonların Wi-Fi veya hücresel şebekeye bağlı olması da gerekmiyor. Buddy Photo Share özelliğiyse çektiğiniz fotoğrafları veya galeridekileri, paylaşılacak fotoğraf veya fotoğraflarda yer alan kişilerle basitçe ve eş zamanlı şekilde paylaşmayı sağlıyor.

 

 

AllShare Cast özelliği, kullanıcıların Galaxy S III’lerinden TV’lerine doğrudan içerik akışı yapmalarına olanak sağlıyor. AllShare Play ise Galaxy S III ile tablet, PC veya televizyonlar arasında, cihazlar arasındaki uzaklığa bakılmaksızın içerik paylaşımı yapmaya izin veriyor. AllShare Play’in altında yer alan Group Cast özelliğiyse telefonun ekranını aynı Wi-Fi şebekesinde yer alan birden fazla kişiyle paylaşımını mümkün kılıyor. Üstelik bu paylaşım sırasında nesneyle ilgili yorumlar yapılabilir, nesne üzerinde değişiklikler gerçek zamanlı olarak gerçekleştirilebilir. Samsung Galaxy S III’te paylaşımı hızlandırmak ve bağlanılabilirliği sağlamlaştırmak için Wi-Fi Channel Bonding işlevi bulunuyor, bu işlev Wi-Fi bant genişliği iki katına çıkarıyor.

 

 

Galaxy S III’te yer alan ek özellikler performansı artırıyor, yeni kullanıcı deneyimleri sunuyor. Pop up Play adı verilen bir özellik cihaz üzerinde oynatmakta olduğunuz bir videoyu, cihazda başka bir iş gerçekleştirmeniz gerektiğinde, ekranın herhangi bir yerine küçük ve sürüklenebilir pencere içinde taşımanıza izin veriyor. Bu sayede bir yandan videoyu oynatmaya devam ederken bir yandan da Galaxy S III üzerinde e-postaları kontrol etme, internette gezinme, SMS yazma gibi işleri gerçekleştirebilirsiniz. Galaxy S III’ün 8 megapiksel kamerası sıfır gecikmeli enstantane hızına sahip, böylelikle fotoğraf çekimini gecikme olmadan yapmanıza, yani gördüğünüz şeyi anında fotoğraflamanıza olanak sağlıyor. Burst Shot özelliği sayesinde bir seferde yirmi ardışık çekim yapabilir, Best Photo özelliği sayesinde bunlardan en iyi sekiz tanesini otomatik olarak seçebilirsiniz. Galaxy S III’ün sadece arkadaki 8 megapiksel kamerasıyla değil, öndeki 1.9 megapiksel kamerasıyla da HD çekim yapmak mümkün. İyileştirilmiş arka taraf aydınlatması titreme nedeniyle fotoğraflarda meydana gelebilecek bulanıklığı gidermeye izin veriyor, düşük ışık koşullarında bile.

 

 

Samsung Galaxy S III’te Android Ice Cream Sandwich işletim sistemi yüklü geliyor. Bunun üzerinde doğadan ilham alan bileşen ve özelliklerle bezenmiş TouchWiz kullanıcı arayüzü geliyor. Bu arada Samsung, Hub servislerinde de yenilemeye gitti. Game Hub oyun deneyimini daha da artırırken, Video Hub yüksek kaliteli TV ve dizileri kullanıcılara sunacak. Samsung Music Hub ise kişiselleştirilmiş müzik dinleme servisi niteliğini taşıyor. Bu servislerin Galaxy S III kullanıcılarına sunulması ülkeden ülkeye farklılık gösterecek. Başlangıçta seçilmiş ülkelerde faaliyete geçmesi, sonrasında küresel çapta açılım yapması bekleniyor.

 

Samsung Galaxy S III bu ayın sonunda Avrupa’da piyasaya çıkacak. Daha sonra diğer ülkelerde de bu telefonu görmeye başlayacağız. Samsung Galaxy S III’ün gelecek ay Türkiye’ye gelmesi muhtemel, bunu da belirtelim.